2.1.1 Datastructure: pointcloud_generic

Gemaakt door Jacob Muilwijk, Gewijzigd op Fri, 31 Mar 2023 om 01:56 PM op Hoe Ming Wong

"Pointcloud_generic" profiel kan gebruikt worden om alleen puntenwolk data te uploaden. Puntenwolk bestanden kan alleen in laz-formaat aangeleverd worden.

Een voorbeeld van hoe een "pointcloud_generic" dataset aangeleverd dient te worden kan je in de volgende link downloaden => 220729-Ingest_Profile_pointcloud_generic.zip

Beschrijving van mappenstructuur:

• Map:Metadata
    • Alle bestanden gerelateerd aan de data, maar niet direct benodigd voor de verwerking, zoals bijvoorbeeld trajectorie bestanden etc.
    • datasets_metadata.json, in dit bestand zijn de specificaties gerelateerd aan de puntenwolk vastgelegd. Controleer en pas aan vanuit de voorbeeld bestand in de zip bestand.
  • Map:Pointcloud

• In deze map plaats je alle individuele .LAZ bestanden. Het is belangrijk dat er alleen LAZ bestanden in deze map staan, overige bestanden kunnen in Metadata geplaatst worden.
      • LAZ formaat
      • Kleurwaarde punten optioneel
      • Intensity verplicht
      • Absolute GPS tijd