2.1.2 Datastructuur: mobile_mapping_generic

Gemaakt door Jacob Muilwijk, Gewijzigd op Fri, 02 Feb 2024 om 02:42 PM op Hoe Ming Wong

"mobile_mapping_generic" profiel kan gebruikt worden om terrein opname data te uploaden. In een terrein opname kunnen panorama foto's en puntenwolk data aangeleverd worden.

Een voorbeeld hoe een "mobile_mapping_generic" dataset aangeleverd dient te worden kan je in de volgende link downloaden => 20240202-Ingest_Profile_mobile_mapping_generic.zip

Beschrijving van mappenstructuur:

• Map:Panorama1
    • Locatiebestand in .CSV UTF-8 (door komma's gescheiden) formaat.
      • De eerste regel van het bestand bevatten de kop,
      • Vanaf regel 2 volgt de inhoudelijke locatie data in de volgorde:
        • Filename (text)
        • X (In RDNAP stelsel op 3 decimalen afronden)
        • Y (In RDNAP stelsel op 3 decimalen afronden )
        • Z (In RDNAP stelsel op 3 decimalen afronden )
        • Pan (decimaal, -180.0 - +180.0, het midden van panorama foto naar het Noorden is 0.0)
        • Tilt (decimaal, -180.0 - +180.0)
        • Roll (decimaal, -180.0 - +180.0)
        • Timestamp (Lokale tijd YYYY-MM-DD HH:MM:SS)
      • Bestandsstructuur Rijen : Elke afbeelding is één rij.
      • De kolom "Filename" aanleveren zonder padnaam en bestandsextensie.
      • Coördinatensysteem: RD New + NAP hoogte
      • Waarde van oriëntatiehoeken: In graden, decimale notatie met punt, zonder scheidingsteken voor duizendtallen.
  • Map:Panorama1/jpg
    • In deze map plaats je alle individuele .jpg bestanden. Het is belangrijk dat er alleen .jpg bestanden in deze map staan, overige bestanden kunnen in Metadata geplaatst worden. De hoeveelheid bestanden en de bestandsnamen moeten overeenkomen met het aangeleverde locatiebestand.
      • Beeldtype : Gerectificeerde, onvervormde beelden.
      • Beeldresolutie: Volgens camerakalibratie.
      • Bestandsindeling : Elke afbeelding is één *.jpg bestand.
      • Bestandsnaam: Precies zoals de waarde "Filename"&".jpg" van het locatiebestand,
      • Mapstructuur : Alle bestanden in één map.
  • Map:Metadata
    • Alle bestanden gerelateerd aan de data, maar niet direct benodigd voor de verwerking, zoals bijvoorbeeld trajectorie bestanden etc.
    • datasets_metadata_terratec.json, in deze bestand zijn data specificaties van de dataset vastgelegd. Controleer aan de hand van de voorbeeld bestand in zip bestand en vul dit zo volledig mogelijk in.
  • Map:Pointcloud
    • In deze map plaats je alle individuele .LAZ bestanden. Het is belangrijk dat er alleen LAZ bestanden in deze map staan, overige bestanden kunnen of in Metadata of in Reports geplaatst worden.
      • LAZ formaat
      • Kleurwaarde punten optioneel
      • Intensity verplicht
      • Absolute GPS tijd

Beschrijving hoeken van panoramabeeld: